sâmbătă, 4 august 2007

Vikings all the way

Ok so asta e post number 2. Asta se va incadra la post de sparti. Deci am posturi de sparti si posturi care nu sunt de sparti. Everyone got that ok?
Vorbeam intr-o zi cu prietena mea despre noua moda care a cuprins valul de mini-neo-nazis in constanta. Multi dintre ei sustin sus si tare ca sunt vikingi. Asadar in acest articol voi incerca sa-mi explic cum poate fi viata unui viking in aceast timp si loc.
Ca oricine altcineva, probabil si un viking trebuie sa mearga la munca. Dar din cate stiu eu, tot ce faceau vikingii toata ziua era sa calatoreasca pe mari, sa bea si sa cotropeasca sate de sedentari. Probabil o discutie de dupa o zi de lucru intr-un bar intre doi vikingi ar fi ceva de genul: *deci ceai mai facut azi la munca? *ah nimic interesant am cotropit vreo doua sate, am violat vreo doua virgine si am pus in sclavie cativa sedentari. Tie cum ti-a mers? *ah a mers prost. Am ramas fara benzina pentru sclavii care dadeau la vasle in barca. *Da stiu cum e. In ziua de azi fac sclavi foarte prosti. Nici nu poti sa cotropesti un sat cum trebuie.
Vorbind de barci. Probabil nu pot sa se deplaseze peste tot pe mare. Noile modele de barci cu roti si cu consum minim de sclavi deci sunt mult mai folositoare. Sunt un fel de amhibious transport. Si de asemenea, cum arta grafica a evoluat fata de acum o mie de ani, capul barcii probabil are alta forma si design fata de cel clasic. Acum au capete de Freakazoid, de Homer Simpson, de Kyle/Stan/Cartman/Kenny, etc. Pentru vikingii care sunt mai in legatura cu asa-zisa latura sensibila, probabil au si capete de Elton John sau Michael bolton cu semnatura desigur.
Problema cea mai mare cu aceste barci probabil e cu parcarea. Nu cred ca e foarte usor de gasit un loc de parcare destul de lung si lat pentru un asemenea vehicul. Asa ca din cand in cand probabil vikingul tata (hai sa-l numim Gargh iar pe mama Helga) mai vine acasa nervos la vreo ora tarzie: “A trebuit iar sa merg sa-mi iau barca. Am parcat neregulamentar in locul de vikingi handicapati, i-au blocat vaslele, au eliberat sclavii si mi-au tractat-o. Imagineaza-ti cat a luat dupaia sa gasesc toti sclavii aia.”
Barcile vin in marimi si forme pentru toata familia. Asadar, pentru femeia viking, probabil barcile sunt mai compacte, cu schimbator automat de viteze de sclavi, si desigur cu un consum mult mai mic de sclavi la suta de kilometri. Cum vikingii minori nu au voie sa detina sclavi, ei au triciclete specifice de vikingi in care dau singuri la vasle fiindca fiecare pedala are o vasla mica atasata de ea, reclamele fiind de genul: pentru ziua in care vei detine sclavi ca taticul tau *winking eye*.

Legat de vestimentatia de viking: probabil cele mai reprezentative articole de imbracaminte sunt caciulile cu coarne atasate de ele. Imi imaginez ce greu trebuie sa fie pentru un viking sa mearga in weekend la film cu familia. Probabil tot timpul este un tip undeva in spatele cinemaului care tipa: “Da da-ti in mortii ma-tii caciula jos ca nu vad nimic!”. Probabil bravul viking in zilele lui de glorie si tinerete se ridica si il ameninta pe cetatean ca ii va cotropi satul de sedentari nenorociti. Dar astazi, vikingul stabilit, cu familie si de toate, se resemneaza si isi da palaria jos pentru ca deh, probabil e nevasta langa el ceva de genul: miai promis! Fara cotropit in timpul liber! De cand n-ai mai fost cu micul Urgh sa mancati carne cruda in padurile nordului? Ce fel de tata esti tu? 
Aceste caciuli, in modelul pentru copii probabil sunt pur si simplu de dimensinui mai mici si eventual cu o elicie in mijloc si coarnele au o biluta de plastic in capat ca sa nu se zgarie odraslele calatorilor marii. Pentru femeia viking probabil devine o mare problema momentul in care trebuie sa-si gaseasca o caciula cu coarne de firma. Cred ca il duce pe Gargh in toate magazinele de articole de imbracaminte pentru vikingi. Sa nu mai zicem de machiaj. Poate candva era destul sa se macheze cu sangele si organele interne ale oricui. Dar astazi esti apreciata doar pentru sange si organe interne de calitate: Heidi’s Secret, L’orInga and such.

In concluzie trebuie sa fie destul de dificil sa fii viking in ziua de azi. Dar hey, cine sunt yo sa zic sa nu incercati? 

Un comentariu:

Natalia spunea...

:)) genail... nu am mai auzit-o p-asta cu vikingii... dar daca zici tu ca in cta sunt...