vineri, 23 mai 2008

Manipularea maselor. NU! mazare!

Un pui lu bunica. Un scripete in mamaia, o fantana la coltu strazii si gata. toata lumea il voteaza pe mazare. Fraza pe care am auzit-o de nenumarate ori de la toti acesti oameni: "Macar asta a facut ceva" sau de la cei care se vor mai realisti: "A furat dar a si facut". Nu cred ca majoritatea acestor oameni inteleg... Tot ce a "facut" este din banii VOSTRI. Banii care au fost colectati SPECIAL pentru a face ceva. Nu a dat din buzunarul lui ca sa faca tot ce a facut.

Totusi nu inteleg cum atatia oameni pot sa-i cada in plasa. Toata lumea parca alege sa nu vada tot ce a facut rau pentru propriul beneficiu. Toata lumea uita de noile taxe adaugate de acest edil nemaipomenit. Taxe cum ar fi cea de bariera din Mamaia, taxa de protectie (da, exact. taxa datorita careia noi ne simtim acum "in siguranta" pe strazi) si altele de acest gen. Partile pozitive intradevar sunt iluminatul si asfaltarea strazilor, dar totul in campanie electorala. Sa nu mai zicem de cumpararea voturilor batranilor cu pui! Daca asta nu inseamna a fi populist. Atunci dati-mi voi un exemplu mai bun.

Pretinde ca a bagat sute de miliarde de lei pentru renovarea spitalului judetean. Cati dintre voi au intrat in ultimul timp acolo sa vada cum este situatia?! Ar fi bine sa faceti asta inainte sa mai vorbiti despre acest subiect.

Acum ca am trecut peste partile "bune" ale celor doua mandate ale sale, sa ajungem la faptul ca a distrus singurul parc din Constanta pentru a construi un Mall. Cine credeti ca a acordat acea autorizatie de constructie. Si de ce?! Pentru noi?! De asemenea acorda astfel de autorizatii pentru orice spatiu verde din oras. Sau nimeni nu a trecut in ultimul timp pe bulevardele Tomis, Mamaia, Ferdinand sau chiar in portul Tomis? Din nou intreb. Pentru noi?
Parca nimeni nu a observat faptul ca intentioneaza sa scoata toate liniile de tramvaie si troleibuze din oras, inlocuindu-le cu vehicule poluante. Nu inteleg cum am avea noi de castigat din cumpararea unor autobuze la mana a doua pentru a inlocui vechile mijloace de transport ecologice. Credeti ca el nu a avut nici un interes personal in aceasta afacere?
Pe deasupra el in campania lui electorala nu face altceva decat sa critice celelalte partide care candideaza. Cum vi se pare asta corect?!
In afara sezonului turistic, parca nimeni nu mai locuieste in Constanta. Scoate pana si bancile din parcuri. De ce? Pentru ca localnicii nu aduc la fel de multi bani ca turistii. Cum de nimeni nu vrea sa deschida ochii asupra acestor lucruri? Nu inteleg cum toata lumea se poate lasa dusa de nas de un pui si o fantana.

5 comentarii:

Anonim spunea...

De acord cu tine, insa solutia la toate astea nu exista intr-un contra-candidat dupa parerea mea si nu cred ca exista om in politica romaneasca, si nu numai, care sa nu profite de pe urma oportunitatilor. Iar aceste vorbe pe care le spun eu acum, probabil le auzi zilnic, dar noi cei care vorbim aceleasi lucruri in fiecare zi: "nu exista un candidat mai bun", "asta e cea mai buna alegere ca altul nu exista", "asta macar face ceva", "fura dar si face" nu cred ca ne implicam indeajuns pentru a ajunge la o solutie, si spunem aceste vorbe pentru ca nu stim vreo alta solutie.

Anonim spunea...

pentru prima oara tre sa iti spun dupa un post "fuck off" .. politica cu puiul este un trademark PSD .. si merge la romani .. ca sunt prosti si n'are de ce sa renunte la ea

in schimb nu stiu cate amintiri ai tu din perioada pre-mazare (i loooove patronizing) .. cand am avut primari un profesor universitar (mihaies), un doctor (neagoe) constanta arata ca un mare ghetou, a trebuit sa vina un golanas de bucuresti, cu afaceri mai mult sau mai putin oneroase ca sa se schimbe ceva .. eu vad cat de mult s-a schimbat cartierul in care traiesc, piata chiliei .. cand am ajuns in 96 era .. ei bine.. piata chiliei:)).. acum in 2006 avem iluminat pe toate strazile, care sunt ca in palma, iar o data cu constructia sectiei 1 de politie fix in inima cartierului si cu evacuarea locuitorilor abuzivi din casele nationalizare, pretul terenului in zona a crescut in 10 ani de 20 de ori .. :) ce as putea cere mai mult?

si in plus, daca nu iti place mazare, adu o alternativa viabila (adica nu de la prm, png, sau teroecologisti).. nu'mi spune ca ala care plimba elefantul prin oras ar fi bun ca primar

Anonim spunea...

si inafara de "el macar a facut ceva", mai e si scuza cu "pe cine altcineva sa votez", adeseori urmata de "...ca toti fura"
haha cat imi place blogul asta :))
daca mai multa lume ar vedea lucrurile ca tine... eventual CAT mai multa lume, ca prostii sa fie outnumbered.
is that possible ?

Anonim spunea...

...ar fi fost mai bine daca dadea mazare, in loc de pui ;)..oricum in politica nu poti decat, din doua rele, sa-l alegi pe ala mai bun..

Anonim spunea...

Pot sa bag un copyleft ? si sa fac un afis cu textu` ?